Vanguard třikrát jinak

Doba čtení: 5 minut

S projektem Vanguard, který vzniká v Praze-Modřanech, jsme vás na našem blogu seznamovali již dříve. Ve zkratce se jedná se o celkovou proměnu bývalé továrny na letecké součástky v jedinečný loftový komplex, který v Česku nemá obdoby. Vysoké industriální stropy, obrovská okna, ohromující výhled a možnost navrhnout si své vlastní místo k životu – přesně to dělá Vanguard jedinečným. V tomto článku se zaměříme na tři návrhy ukázkových bytů, pro které vyrobila Syma Living interiér na míru.

Celý projekt staví na unikátní atmosféře původní industriální stavby, jejíž železobetonový skelet nechali vyniknout také architekti a designéři, kteří pro tento komplex navrhovali byty vzorové. Konkrétními lidmi, kteří pomohli tento nevšední design vytvořit, jsou designérka Ivanka Kowalski a architekti ze studia OOOOX a SKULL studio. Aktuálně jsou v prodeji lofty ve formě Shell & Core, které se vyznačují tím, že si je majitel může vytvořit dle svých představ, ať už sám nebo ve spolupráci s některými ze zmíněných architektů. 

Ivanka Kowalski 

Vytříbený vkus a minimalistický design – to je rukopis Ivanky Kowalski. V celém loftu najdeme tmavý nábytek z probarvené MDF desky s hladkým, matným povrchem, který v kontrastu se světlými doplňky a výraznými barevnými detaily vytváří industriální, avšak útulný interiér. 

Kombinace tmavé barvy, tentokrát se skleněnými tvárnicemi, se objevuje také u přepážky dělící ložnici a koupelnu. Tato kombinace je nejen funkční, ale také esteticky atraktivní.

Ložnice a obývací pokoj jsou odděleny důmyslnou příčkou, plnící roli nejen šatní skříně ze strany ložnice, ale i knihovny ze strany druhé. Celkově je prostor promyšlený tak, aby bylo dosaženo jeho maximálního využití. 

Za zmínku stojí také extra široké čelo postele s ambientním osvětlením a na míru vyrobená oblá designová kosmetická skříňka, která je výrazným prvkem a kontrastem k drsnému železobetonu. 

Studio OOOOX 

Radka a Jakub Valovi jsou dva architekti, kteří jsou v prostředí industriálních a militantních staveb cítí jako ryby ve vodě, a díky tomu dokázali využít genius loci tohoto projektu na maximum. 

Tmavé barvy, přiznaná železobetonová konstrukce i elektrické rozvody jsou poznávacími znaky loftu navrženém studiem OOOOX. 

Centrálním prvkem, který na první pohled zaujme, je kuchyně zasazená do hliníkové konstrukce s dýhovaným povrchem. Tato konstrukce ukrývá vstup do technické místnosti a schodiště vedoucí do horní části nad kuchyní, kde se nachází prostor pro spaní. Výsuvné schody využívají ocelovou pásovou konstrukci a jedinečný systém otevírání formou pístů a elektromagnetického kování. Celá tato důmyslně promyšlená konstrukce byla vyrobena v kovodílně Syma Living. 

SKULL studio 

Jakmile vstoupíte do loftu s číslem 903, ihned poznáte, že Studio SKULL je opravdovou laboratoří nápadů, konceptů a vizí, které pod svou hravou taktovkou proměnilo tento neobyčejný prostor v ještě výjimečnější umělecké dílo.

Základním znakem loftu je velký otevřený a vzdušný prostor. Možnost variabilního rozdělení obytných zón poskytují pohyblivé stěny a závěsy, které však tento otevřený a osvobozující rozměr prostoru nenarušují. Součástí interiéru je také vestavěná část, plnící úlohu vyvýšené galerie, která rozšiřuje obytnou plochu a jejíž součástí je i další lůžko pro hosty.

Celá část navíc vytváří průchozí šatnu, ve které upoutá pozornost šatní skříň. Její dveře jsou oboustranně dýhované a lakované do vysokého lesku, a police uvnitř skříně jsou pokryté semišem. 

V loftu 903 najdeme také celou paletu elementárních materiálů jako je beton, dřevo, kámen, sklo nebo kov, který zde představuje nejvýraznější prvek.

Jeho výrazná přítomnost se projevuje například v centrální obývací části, kde je celá jedna stěna pokryta policovým systémem vyrobeným z ocelového jádra, doplněného skleněnými policemi.

Kovová kazeta, která prošla povrchovou úpravou brynýrováním – tedy černěním v rámci chemického procesu, má své místo i v kuchyni. Kuchyňský korpus je vyroben z mořeného dýhovaného materiálu, který se opakuje i na dvířkách kuchyně, jež jsou obloženy kovovou kazetou. Kuchyňský prostor je dále doplněn barovým ostrůvkem a rozměrným jídelním stolem.

 

Nezávazná poptávka

Rádi s vámi probereme vaše představy o nové kuchyni, nábytku nebo interiéru.

Kontakt

Kontaktní údaje
info@symaliving.cz +420 241 404 574
Sociální sítě
Facebook Instagram YouTube
Informace o společnosti
SYMA Production s.r.o.
IČ: 26735130
DIČ: CZ26735130
Modřická 910/71, 664 48 Moravany
Pobočka Praha
Za Stodolou 94, 251 01
Modletice u Prahy
Zobrazit na mapě
Pobočka Brno
Modřická 910/71, 664 48
Moravany u Brna
Zobrazit na mapě