Proměňte svůj sen o dokonalém interiéru ve skutečnost. Interiérová designérka Martina Mezerová ví, jak na to!

Doba čtení: 5 minut

Neustále přemýšlíte, jak byste interiér svého domova oživili a proměnili v místo, které by odráželo váš osobitý styl a splňovalo všechny vaše požadavky? Ať už máte jasnou představu nebo potřebujete najít ideální řešení, naše designérka se postará o to, aby proměnila vaši vizi ve skutečnost. V tomto článku nahlédneme pod pokličku kreativních návrhů naší interiérové designérky a prozradíme vám, proč je spolupráce s našimi interiérovými designéry správnou volbou pro váš další projekt.

navrh obyvaciho pokoje – interierova designerka martina mezerova

Návrh interiéru bytu na Staroměstském náměstí. Elegantní spojení mramoru s prvky zlaté barvy, tak aby odpovídaly geniu loci budovy.

Když je práce koníčkem

Martina Mezerová je mladá talentovaná designérka pracující a uskutečňující vaše sny pod značkou Syma Living. Práce interiérové designérky je zároveň jejím koníčkem a na svém kontě má řadu úspěšných projektů. Vystudovala střední školu grafickou a poté pokračovala na vysokou školu, obor vizuální tvorby a výtvarné výchovy, ze kterého získala magisterský titul. Je také majitelkou certifikátu kvalifikovaného interiérového designera. 

Vášeň pro design a snaha porozumět vašim potřebám

Kreativita, estetika a funkčnost jsou nezbytnou součástí Martininy práce. Pravidelně navštěvuje veletrhy po celé Evropě zaměřené na aktuální trendy v oblasti interiérového designu. Zde také čerpá inspiraci na nové projekty. Pro dosažení úspěšného projektu je nezbytné mít nejen odborné znalosti a kvalifikace, ale také schopnost naslouchat a porozumět zákazníkovi a vytvořit jeho vysněný domov. Díky kombinaci empatie a povědomí o trendech přináší Martina do prostoru harmonickou směs stylu a funkčnosti.

navrh kuchyne – interierova designerka martina mezerova

Návrh tyrkysové kuchyňské linky s dřevodekorem a interiéru pro byt s malým prostorem, kde musí být využito každého volného místa.

Jak vypadá proces návrhu

  • První schůzka

Samotnému zahájení projektu předchází úvodní konzultace, která designérům pomůže lépe pochopit vaše požadavky, preference, rozsah prací, ale také rozpočet. Máte jasnou představu nebo vybraný konkrétní výrobek, který byste chtěli do interiéru začlenit? I takovou otázku vám může designérka položit, aby porozuměl vašim přáním do posledního detailu. Zde totiž začíná cesta k vytvoření vašeho vysněného prostoru. 

  • Zaměření

 Druhá schůzka tentokrát probíhá u vás doma, kde proběhne přesné zaměření prostoru a výsledky jsou poté převedeny do digitální podoby. V případě, že se jedná o novostavbu a  vaše bydlení je v době plánování interiéru pouze na papíře, vychází se z dostupných architektonických výkresů.

  • Výběr materiálů 

Velmi důležitou je následující schůzka, na které se designéři ještě detailněji zabývají vašimi představami a designovými cíli. Naše designérka vás provede procesem výběru materiálů, povrchových úprav a vybavení, které nejlépe vyhovují vašemu stylu a potřebám. Klienti s naší designérkou diskutují také o konkrétních prvcích, jako jsou barevná schémata, uspořádání nábytku nebo požadovaná atmosféra. Tento krok pomůže tomu, aby nejen návrh, ale i konečný výsledek odrážel váš osobitý vkus a dokonale splňoval všechny požadavky.

  • Pracovní verze 3D návrhu

V této části projektu udělá designérka předběžný návrh, abyste si mohli lépe představit budoucí design vašeho bydlení. Následuje další konzultace, po které jsou na základě vašich připomínek zapracovány případné změny a finální verze návrhu je hotova.

  • Vizualizace

Jakmile je návrh dokončen a schválen, designérka vytváří vizuální rendery a moodboardy, které poskytují jasnou představu o tom, jak bude prostor vypadat a působit po realizaci.

  • Projekt a jeho nacenění

V tomto bodě dochází ke komplexnímu rozkreslení projektu pro řemeslníky, kteří se postarají samotnou realizaci vašeho nového interiéru. Tento rozpis obsahuje také podrobný odhad ceny, která se odvíjí nejen od velikosti zakázky, ale také použitých materiálů či doplňků. Díky této transparentnosti máte jasnou představu o výši případné investice.

  • Realizace, výroba a montáž

Pokud se rozhodnete pokračovat, tým SYMA Living převezme realizaci projektu, řídí všechny jeho části a dohlédne na každý detail, od výroby až po montáž, od podlah až po malování. K dispozici je vám navíc po celou dobu projektový manažer, který s vámi řeší všechny kroky od poptávky až do předání hotového interiéru.

navrh loznice – interierova designerka martina mezerova

Interiéry apartmánů na Šumavě. Celkové zařízení interiérů zde odkazuje na přírodu a přírodní materiály více, než kdy jindy.

Z nedostatků udělám přednost a maximalizuji úložný prostor

Martina si zakládá na minimalistickém stylu, ve kterém, dle jejích slov, není místo pro nepořádek a zbytečnosti. Miluje interiéry, které jsou nejen funkční, ale hlavně dokonale promyšlené, uspořádané a rafinované. ,,U kuchyňské linky nezapomínám klást důraz na správnou ergonomii prostoru. Atypické prostory jsou výzvou, která si zaslouží individuální přístup.” 

A jaké jsou Martininy oblíbené materiály?

Nejlepší materiál pro kuchyňské linky je z mého pohledu bezotiskový materiál od Egger, například PerfectSense nebo Ultra Matt od firmy Kronospan. Tento materiál je ideální kombinací vizuální dokonalosti a zážitku při doteku. Disponuje zvýšenou odolností proti mikroškábancům, poškrábání, skvrnám, vlhkosti, teplu a především otiskům prstů. Na úklid kuchyňské linky vám tak postačí jen vlhký hadřík.

Tip designérky: 

,,Aktuálně se mi velmi líbí spojení betonu s černou, šedou a bílou barvou. Pokud se však obáváte, že by vám doma výrazné barvy přece jen chyběly,  stačí prostor doplnit barevnými dekoracemi a rostlinami. Díky tomu můžete stále měnit  barvy v interiéru, aniž bychom museli vyměnit nábytek.”

navrh detskeho pokoje – interierova designerka martina mezerova

Dětský pokoj pro malého neposedu. Přáním zákaznice bylo, aby byl interiér nadčasový, pevný a stabilní. Ideálním proto bylo použití kovových prvků v kombinaci s laminem.

Nezávazná poptávka

Rádi s vámi probereme vaše představy o nové kuchyni, nábytku nebo interiéru.

Kontakt

Kontaktní údaje
info@symaliving.cz +420 241 404 574
Sociální sítě
Facebook Instagram YouTube
Informace o společnosti
SYMA Production s.r.o.
IČ: 26735130
DIČ: CZ26735130
Modřická 910/71, 664 48 Moravany
Pobočka Praha
Za Stodolou 94, 251 01
Modletice u Prahy
Zobrazit na mapě
Pobočka Brno
Modřická 910/71, 664 48
Moravany u Brna
Zobrazit na mapě